İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Kültür Sanat Hitit Üniversitesi öğrencileri Çorum lezzetlerini yarışmada buluşturdu

Hitit Üniversitesi öğrencileri Çorum lezzetlerini yarışmada buluşturdu

Çorum'da Türk Mutfağı Haftası kapsamında gastronomi yarışması düzenlendi. Hitit Üniversitesi öğrencileri, yöresel lezzetleri en iyi şekilde yapmak için mücadele etti.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Çorum'da düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Hitit Üniversitesi öğrencileri yöresel yemekler yarışmasında buluştu.

Öğrenciler Yöresel Lezzetler İçin Yarıştı

Gastronomi Günleri Yemek Yarışması'na 37 öğrenci katılım gösterdi. Öğrenciler Çorum'un geleneksel lezzetlerini hazırlayarak jüri karşısına çıktı.

Üniversite Projelere Destek Veriyor

Hitit Üniversitesi, ÜNİDES kapsamında 49 projeye destek sağladı. Toplam 3.5 milyon TL'lik kaynak öğrenci kulüplerine aktarıldı.

Yerel Lezzetler Yaşatılıyor

Veli Paşa Hanı'nda yöresel mutfak konsepti hayata geçirildi. Belediye Başkanı, gençlerin geleneksel lezzetlere sahip çıkmasının önemine vurgu yaptı.

Kültürel Miras Korunuyor

Yarışmada Çorum'un özel lezzetleri jüri karşısına çıktı. Düğün çorbası, yonuz erikli yahni ve leblebi helvası gibi yemekler hazırlandı.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *