İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Kültür Sanat Kastamonu’nun Zengin Mutfak Kültürü Tanıtıldı

Kastamonu’nun Zengin Mutfak Kültürü Tanıtıldı

Kastamonu mutfağı, 812 çeşit yemeği ve 34 coğrafi işaretli ürünüyle Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelde tanıtıldı.

2 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Kastamonu, 812 çeşit yemeği ve 34 coğrafi işaretli ürünüyle Türk mutfağının zenginliğini gözler önüne seriyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen panelde, Kastamonu'nun eşsiz lezzetleri ve kültürel mirası vurgulandı. Vali Yardımcısı Aydın Ergün, Kastamonu mutfağının köklü tarihine dikkat çekerken, coğrafi işaretli ürünlerin önemini vurguladı.

Zengin Bir Mutfak Mirası

Kastamonu mutfağı, siyez buğdayından Taşköprü sarımsağına, çekme helvasından kara çorbaya kadar geniş bir yelpazede lezzetler sunuyor. Anadolu'nun kadim geleneklerini yansıtan bu mutfak, 812 farklı yemeğiyle damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor.

Coğrafi İşaretli Ürünlerin Önemi

Kastamonu, 34 coğrafi işaretli ürünüyle Türkiye'nin önde gelen illeri arasında yer alıyor. Bu ürünler, yöreye özgü lezzetlerin korunması ve tanıtılması açısından büyük önem taşıyor. Vali Yardımcısı Ergün, gastronomi alanındaki 25 coğrafi işaretli ürünün yanı sıra yeni başvuruların da planlandığını belirtti.

Gelenekten Geleceğe Lezzet Yolculuğu

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Serkan Çalışkan, "Gelenekten Geleceğe, Kastamonu'nun Mutfak Yolculuğu" başlıklı panelde şehrin zengin mutfak kültürünü anlattı. Panelde, gıda sektörü temsilcileri de Kastamonu mutfağıyla ilgili sunumlar gerçekleştirdi.

Coğrafi İşaretli Ürünler Sergisi

Panelin ardından, Kastamonu'nun coğrafi işaretli ürünlerinin yer aldığı bir sergi açıldı. Ziyaretçiler, yöreye özgü lezzetleri yakından tanıma fırsatı buldu.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *