İstanbul
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Kültür Sanat Merzifon keşkeğinin üç bin yıllık lezzeti tadın

Merzifon keşkeğinin üç bin yıllık lezzeti tadın

Merzifon'un coğrafi tescilli lezzeti keşkek, çömlekte tahta kaşıkla dövülerek hazırlanıyor. Büyükbaş hayvan eti, nohut ve yarma ile yapılan yemek, 12 saat odun ateşinde pişiriliyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Amasya'nın Merzifon ilçesinde geleneksel yöntemlerle hazırlanan keşkek, çömlekte tahta kaşıkla dövülerek özel bir lezzete dönüşüyor.

Geleneksel Pişirme Yöntemi Dikkat Çekiyor

Büyükbaş hayvan eti, nohut ve yarma ile hazırlanan keşkek, çömlekte 12 saat pişiriliyor. Odun ateşinde yavaşça pişen yemek, özel tahta kaşıklarla dövülerek macun kıvamına getiriliyor.

Önemli Günlerin Vazgeçilmez Lezzeti

Merzifon keşkeği bayram sabahları ve düğünlerde sofraların baş tacı oluyor. Besleyici özelliği ve kolay hazmedilmesi ile misafirlerin beğenisini kazanıyor.

Festivalde Büyük İlgi Gördü

Merzifon'da düzenlenen gastronomi festivalinde ziyaretçilere ikram edilen keşkek beğeni topladı. Hititlere kadar uzanan tarihi geçmişiyle yemek, kültürel miras olarak yaşatılıyor.

Coğrafi İşaret Tescili Bulunuyor

Yöreye özgü pişirme tekniği ile hazırlanan keşkek, coğrafi işaret tescili almayı başardı. Üzerine tereyağlı salça sosu dökülerek servis edilen yemek, damakta uzun süre kalıcı tat bırakıyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *