Aydın'da düzenlenen Uluslararası Lezzet Festivali'nde yerel aşçılar, geleneksel mutfak kültürünü yaşatmak için bir araya geldi.
Festival Kapsamında Özel Sunumlar Yapıldı
Aydın Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe 15 ülkeden şef katıldı. Şefler kendi ülkelerinin özel tariflerini katılımcılarla paylaştı.

Zeytinyağlı Yemekler Büyük İlgi Gördü
Ege mutfağının vazgeçilmez lezzetleri festivalde ön plana çıktı. Zeytinyağlı enginar ve kabak çiçeği dolması en çok beğenilen yemekler arasındaydı.

Uluslararası Şefler Deneyimlerini Aktardı
İtalyan şef Marco Rossi özel risotto tarifi workshopu düzenledi. Fransız şef Marie Laurent krep yapımının inceliklerini paylaştı.
Yöresel Ürünler Sergilendi
Festival alanında kurulan stantlarda yöresel ürünler tanıtıldı. Ziyaretçiler incir, kestane balı ve zeytinyağı tadımı yapma fırsatı buldu.