İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Sağlık Erzurum Sağlık Müdürlüğü kurban eti saklama rehberi yayınladı

Erzurum Sağlık Müdürlüğü kurban eti saklama rehberi yayınladı

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara gıda güvenliği konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle et saklama koşulları ve hijyen kuralları hakkında önemli tavsiyelerde bulunuldu.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, Kurban Bayramı'nda vatandaşları sağlıklı et tüketimi ve gıda güvenliği konusunda uyardı.

Kronik Hastalığı Olanlar Dikkat Etmeli

Bayramda kırmızı et ve tatlı tüketimi ciddi oranda artış gösteriyor. Obezite ve kalp hastalarının bu dönemde özellikle dikkatli olması gerekiyor.

Et Saklama Koşulları Önem Taşıyor

Çiğ et oda sıcaklığında uzun süre bekletilmemeli. Etler porsiyon şeklinde buzlukta veya derin dondurucuda saklanabilir.

Hijyen Kurallarına Uyulmalı

Et doğrama tahtası ve bıçaklar diğer gıdalarda kullanılmadan önce iyice yıkanmalı. Eller çiğ et temasından sonra en az 20 saniye sabunla yıkanmalıdır.

Pişirme Yöntemine Dikkat

Etlerin pişirilmesinde haşlama ve ızgara tercih edilmeli. Kızartma ve fazla yağ kullanımından kaçınılması öneriliyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *