İstanbul
Kapalı
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Sağlık Eskişehir'de ıhlamur fiyatları iklim şartları nedeniyle rekor seviyeye ulaştı

Eskişehir'de ıhlamur fiyatları iklim şartları nedeniyle rekor seviyeye ulaştı

[Ihlamur fiyatları] [don ve aşırı yağışlar nedeniyle] [rekor seviyelere ulaştı, sağlık nedeniyle satışlar etkilenmedi.]

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Kışın vazgeçilmezi olan ıhlamur ve şifa kaynağı bitkisel ürünlerin fiyatları, iklim şartları nedeniyle rekor seviyelere ulaştı. Don ve aşırı yağışlar, özellikle ıhlamur, badem ve kiraz sapı gibi ürünlerde rekolte kaybına yol açtı.

Aktarlar, çiçek ıhlamurun kilosunun 4 bin 500 liraya kadar çıktığını belirtiyor. Bu artışa rağmen sağlık sorunları yaşayan vatandaşlar ürün alımından vazgeçmiyor.

Geçen yıl 2 bin lira olan çiçek ıhlamur, bu sene 4 bin 500 liraya yükseldi. Yapraklı ve çiçekli karışık ıhlamurun fiyatı da bin liradan bin 600 liraya çıktı.

Don ve yağışlar sadece ıhlamuru değil, badem, kayısı ve kiraz gibi ürünleri de olumsuz etkiledi. Bu durum bitkisel ürünlerin fiyatlarını ciddi oranda artırdı.

Badem ve kayısı çekirdekleri şeker rahatsızlığı olanlar için tavsiye ediliyor. Bu ürünler kan temizleyici özellikleriyle dikkat çekiyor ve kanser hastalarına da öneriliyor.

Fiyat artışlarına rağmen müşteriler sağlık için ürün almaya devam ediyor. Aktarlar, insanların sağlık söz konusu olduğunda fiyata bakmadığını vurguluyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *