İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Sağlık Kurban Bayramı için Niğde Sağlık Müdürü uyarıyor

Kurban Bayramı için Niğde Sağlık Müdürü uyarıyor

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Doğan Bahadır İnan, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kesim güvenliği ve et tüketimi konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Bahadır İnan, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara önemli sağlık uyarılarında bulundu.

Kesim İşlemleri Uzman Ellerde Yapılmalı

Kurban kesimlerinin mutlaka ehil kişiler tarafından yapılması gerekiyor. Belirlenmiş ve uygun alanlarda kesim yapılması can güvenliği açısından önem taşıyor.

Hijyen Kurallarına Dikkat Edilmeli

Kesim sırasında kullanılan aletlerin temizliği ve eldiven kullanımı büyük önem taşıyor. Kişisel hijyen kuralları toplum sağlığını doğrudan etkiliyor.

Kronik Hastalar Dikkatli Olmalı

Kolesterol, tansiyon ve kalp-damar hastalığı olan vatandaşlar porsiyon kontrolüne dikkat etmeli. Bayramda artan et tüketimi risk oluşturabiliyor.

Et Tüketiminde Doğru Zamanlama

Kurban eti kesimden hemen sonra değil, dinlendirildikten sonra tüketilmeli. Bu yöntem sindirim sistemi açısından daha sağlıklı sonuçlar veriyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *