İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Sağlık Kurban Bayramı için sağlıklı beslenme önerileri öğrenin

Kurban Bayramı için sağlıklı beslenme önerileri öğrenin

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Burcu Bayraktar Yücefaydalı, Kurban Bayramı için sağlıklı beslenme uyarılarında bulundu. Bayram süresince dengeli beslenmenin ve et tüketiminin nasıl olması gerektiği konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni, Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Et Tüketimi ve Dinlendirme Süreci

Bayram sofralarında etin yanında sebze ve meyve tüketilmesi gerektiği vurgulandı. Yeni kesilen etlerin en az 24 saat dinlendirilmesi önerildi.

Pişirme Yöntemleri ve Sakatat Tüketimi

Etlerin haşlama, ızgara veya fırında pişirilmesi tavsiye edildi. Sakatat tüketiminde kalp hastaları ve kolesterol sorunu olanların dikkatli olması istendi.

Saklama Koşulları ve Hijyen

Kurban eti buzdolabında bir hafta, derin dondurucuda altı ay saklanabilir. Etlerin hijyenik koşullarda kesilmesi ve saklanması büyük önem taşıyor.

Sağlıklı Bayram Önerileri

Bayramda sütlü ve meyveli tatlıların tercih edilmesi önerildi. Günlük 30 dakikalık yürüyüşler sindirim sistemine fayda sağlayacaktır.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *