İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Sağlık Kurban Bayramı sofrasında sağlıklı et tüketimi öğrenin

Kurban Bayramı sofrasında sağlıklı et tüketimi öğrenin

Kurban Bayramı'nda kırmızı et tüketimi ve pişirme yöntemleri konusunda önemli uyarılar geldi. Beslenme Uzmanı Özgenaz Kazan, ateşe yakın pişen etlerin kanserojen madde oluşturduğunu vurguladı.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Özgenaz Kazan, bayram sofralarında ateşe yakın pişirilen etlerin kanserojen madde içerdiği konusunda uyardı.

Kurban Eti 24 Saat Dinlendirilmeli

Kesimden hemen sonra tüketilen et sindirim sorunlarına neden olmaktadır. Kurban etinin buzdolabında en az 24 saat bekletilmesi önerilir.

Pişirme Yöntemi Sağlık İçin Önemli

Ateşe yakın pişen etlerde kanserojen maddeler oluşabilmektedir. Marine edilmiş ve kendi yağında pişen etler daha sağlıklı tercihlerdir.

Porsiyon Kontrolü Ve Saklama Koşulları

Günlük et tüketimi 100-150 gramı geçmemelidir. Etler porsiyonlanarak -18 derecede 6 aya kadar saklanabilir.

Doğru Beslenme İçin Öneriler

Etin yanında lifli gıdalar ve salata tüketilmelidir. Kronik hastalığı olanlar et tüketiminde özel dikkat göstermelidir.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *