Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Özgenaz Kazan, bayram sofralarında ateşe yakın pişirilen etlerin kanserojen madde içerdiği konusunda uyardı.
Kurban Eti 24 Saat Dinlendirilmeli
Kesimden hemen sonra tüketilen et sindirim sorunlarına neden olmaktadır. Kurban etinin buzdolabında en az 24 saat bekletilmesi önerilir.
Pişirme Yöntemi Sağlık İçin Önemli
Ateşe yakın pişen etlerde kanserojen maddeler oluşabilmektedir. Marine edilmiş ve kendi yağında pişen etler daha sağlıklı tercihlerdir.
Porsiyon Kontrolü Ve Saklama Koşulları
Günlük et tüketimi 100-150 gramı geçmemelidir. Etler porsiyonlanarak -18 derecede 6 aya kadar saklanabilir.
Doğru Beslenme İçin Öneriler
Etin yanında lifli gıdalar ve salata tüketilmelidir. Kronik hastalığı olanlar et tüketiminde özel dikkat göstermelidir.