İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Sağlık Kurban Bayramında sağlıklı beslenmenin yollarını öğrenin

Kurban Bayramında sağlıklı beslenmenin yollarını öğrenin

Diyetisyen Burcu Özger, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu. Aşırı et tüketimi ve kavurmanın zararları hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Diyetisyen Burcu Özger, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme için vatandaşları aşırı et tüketimi konusunda uyardı.

Bayramda Sindirim Sorunlarına Dikkat Edilmeli

Bayram sürecinde beslenme alışkanlıklarındaki değişimler sindirim problemlerine yol açabilir. Uzmanlar küçük porsiyonlar ve yavaş yemek yeme konusunda uyarıyor.

Kavurma Yerine Sağlıklı Pişirme Yöntemleri Tercih Edilmeli

Et tüketiminde haşlama, ızgara ve fırın gibi pişirme yöntemleri öneriliyor. Kavurma tüketimi yüksek doymuş yağ içeriği nedeniyle sınırlandırılmalı.

Etin Yanında Lifli Gıdalar Tüketilmeli

Kurban etinin yanında mutlaka sebze ve salata tüketilmesi gerekiyor. C vitamini içeren besinler demir emilimini artırarak sindirimi kolaylaştırıyor.

Yemek Sonrası Aktivite Önemli

Hafif yürüyüşler sindirim sistemini rahatlatıyor ve şişkinliği önlüyor. Rezene, nane-limon ve zencefil çayları mide rahatsızlıklarına iyi geliyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *