Diyetisyen Burcu Özger, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme için vatandaşları aşırı et tüketimi konusunda uyardı.
Bayramda Sindirim Sorunlarına Dikkat Edilmeli
Bayram sürecinde beslenme alışkanlıklarındaki değişimler sindirim problemlerine yol açabilir. Uzmanlar küçük porsiyonlar ve yavaş yemek yeme konusunda uyarıyor.

Kavurma Yerine Sağlıklı Pişirme Yöntemleri Tercih Edilmeli
Et tüketiminde haşlama, ızgara ve fırın gibi pişirme yöntemleri öneriliyor. Kavurma tüketimi yüksek doymuş yağ içeriği nedeniyle sınırlandırılmalı.

Etin Yanında Lifli Gıdalar Tüketilmeli
Kurban etinin yanında mutlaka sebze ve salata tüketilmesi gerekiyor. C vitamini içeren besinler demir emilimini artırarak sindirimi kolaylaştırıyor.
Yemek Sonrası Aktivite Önemli
Hafif yürüyüşler sindirim sistemini rahatlatıyor ve şişkinliği önlüyor. Rezene, nane-limon ve zencefil çayları mide rahatsızlıklarına iyi geliyor.