Zonguldak'ta diyetisyen Gizem Güneş, Kurban Bayramı'nda et tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulunarak doğru tüketim önerilerini paylaştı.
Et Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Kurban etinin kesimden sonra 24-48 saat dinlendirilmesi gerekiyor. Hemen tüketim sindirim sistemini zorlarken mide ve karaciğere fazla yük bindiriyor.
Marine İşlemi ve Yoğurt Tüketiminin Faydaları
Biberiye, limon ve zeytinyağı ile yapılan marine işlemi zararlı içeriklerin oluşumunu azaltıyor. Yoğurt tüketimi etin sindirimini kolaylaştırırken mide pH'ını dengede tutuyor.
Zerdeçal ve Limon Karışımının Etkisi
Ilık su, zerdeçal ve limon karışımı safra üretimini artırarak sindirime destek oluyor. Öğünlerden yarım saat önce tüketilmesi öneriliyor.
Kahvaltının Önemi ve Beslenme Düzeni
Bayram sabahı kahvaltı yapmayanlar gün içinde yüzde 25 daha fazla yemek tüketiyor. Protein ağırlıklı kahvaltı ve yeşilliklerle desteklenen öğünler sindirime yardımcı oluyor.