İstanbul
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Sağlık Kurban Bayramında sağlıklı et tüketiminin püf noktaları öğrenin

Kurban Bayramında sağlıklı et tüketiminin püf noktaları öğrenin

Diyetisyen Gizem Güneş, Kurban Bayramı'nda et tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu. Etlerin kesimden sonra 24 saat dinlendirilmesi ve doğru tüketim yöntemlerini anlattı.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Zonguldak'ta diyetisyen Gizem Güneş, Kurban Bayramı'nda et tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulunarak doğru tüketim önerilerini paylaştı.

Et Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Kurban etinin kesimden sonra 24-48 saat dinlendirilmesi gerekiyor. Hemen tüketim sindirim sistemini zorlarken mide ve karaciğere fazla yük bindiriyor.

Marine İşlemi ve Yoğurt Tüketiminin Faydaları

Biberiye, limon ve zeytinyağı ile yapılan marine işlemi zararlı içeriklerin oluşumunu azaltıyor. Yoğurt tüketimi etin sindirimini kolaylaştırırken mide pH'ını dengede tutuyor.

Zerdeçal ve Limon Karışımının Etkisi

Ilık su, zerdeçal ve limon karışımı safra üretimini artırarak sindirime destek oluyor. Öğünlerden yarım saat önce tüketilmesi öneriliyor.

Kahvaltının Önemi ve Beslenme Düzeni

Bayram sabahı kahvaltı yapmayanlar gün içinde yüzde 25 daha fazla yemek tüketiyor. Protein ağırlıklı kahvaltı ve yeşilliklerle desteklenen öğünler sindirime yardımcı oluyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *