İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Sağlık Kurban Bayramında sağlıklı et tüketiminin yollarını keşfedin

Kurban Bayramında sağlıklı et tüketiminin yollarını keşfedin

Kurban Bayramı'nda sağlıklı et tüketimi için uzmanlardan önemli uyarılar geldi. Yaşar Üniversitesi'nden Dr. Ece Yıldız Öztürk, beslenme düzeniyle ilgili 8 altın kural paylaştı.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Sağlık uzmanları, Kurban Bayramı'nda artan et tüketiminin doğru yönetilmesi için önemli tavsiyelerde bulundu.

Doğru Et Tüketimi İçin Temel Kurallar

Kesilen etin en az 24 saat dinlendirilmesi sindirimi kolaylaştırır. Hafif kahvaltı ile güne başlanması ve öğünlerde dengeli beslenme önemlidir.

Pişirme Yöntemleri ve Sofra Düzeni

Kızartma yerine ızgara ve haşlama gibi sağlıklı pişirme teknikleri tercih edilmeli. Sofralar sebze ve salata çeşitleriyle zenginleştirilmelidir.

Risk Grupları İçin Öneriler

Hipertansiyon ve diyabet hastaları az yağlı et tercih etmeli. Böbrek hastaları tuz tüketimine dikkat etmelidir.

Sağlıklı Bayram İçin Önemli İpuçları

Su tüketimi bayram boyunca artırılmalı ve fiziksel aktivite ihmal edilmemeli. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmelidir.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *