İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Sağlık Kurban Bayramında sağlıklı et tüketmenin yollarını öğrenin

Kurban Bayramında sağlıklı et tüketmenin yollarını öğrenin

Memorial Kayseri Hastanesi diyetisyeni Betül Merd, Kurban Bayramı'nda et tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu. Uzman, etlerin saklanması ve pişirilmesi konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü uzmanı, Kurban Bayramı'nda et tüketimi ve saklanması konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kurban Eti Hemen Tüketilmemeli

Kesimden sonraki ilk 24 saat içinde et sert ve hazmı zor bir hale gelmektedir. Mikroorganizmalar nedeniyle etin dinlenmesi ve ölüm katılığı sürecinin geçmesi gerekiyor.

Etlerin Saklanması Hayati Önem Taşıyor

Etler ilk 24 saat boyunca buzdolabında +4 derecede dinlendirilmelidir. Derin dondurucuda saklanan etler -18 derecede 6-12 ay boyunca muhafaza edilebilir.

Pişirme Yöntemi Etin Kalitesini Belirler

Mangalda veya kızartmada uzun süre ısıya maruz kalan etler kanserojen etki gösterebilir. Izgara, haşlama veya fırında pişirme daha sağlıklı seçenekler olarak öne çıkıyor.

Dengeli Beslenme Önemli

Kurban eti yanında mutlaka sebze ve lifli gıdalar tüketilmelidir. Günlük et tüketimi 100-150 gramı geçmemeli ve yeterli su alımı sağlanmalıdır.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *