Kurban Bayramı'nda kesilen etlerin doğru muhafaza edilmesi için uzmanlar vatandaşları uyararak önemli tavsiyelerde bulundu.
Etin Dinlendirilmesi Neden Önemli?
Kurban eti kesildikten hemen sonra buzdolabına konulmamalı ve oda sıcaklığında dinlendirilmelidir. Etin kanının akması ve doğal sürecini tamamlaması için 3-4 saat bekletilmesi gerekiyor.

Doğru Saklama Koşulları Nasıl Olmalı?
Taze et buzdolabında 0-3 derece arasında en fazla 3 gün muhafaza edilebilir. Uzun süreli saklama için -18 derecede dondurulması ve çözüldükten sonra tekrar dondurulmaması önemlidir.

Kıyma ve Sakatat Saklama Kuralları
Kıyma halindeki etler buzdolabında en fazla 2 gün saklanmalı ve tüketilmelidir. Sakatatlar çapraz bulaşmayı önlemek için mutlaka ayrı kaplarda muhafaza edilmelidir.
Çözdürme İşleminde Dikkat Edilecekler
Dondurulmuş etler oda sıcaklığında değil, buzdolabında çözdürülmelidir. Mikroorganizma riskini azaltmak için yavaş çözdürme yöntemi tercih edilmelidir.