İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Sağlık Kurban eti nasıl saklanır uzman yanıtlıyor

Kurban eti nasıl saklanır uzman yanıtlıyor

Kurban Bayramı'nda kesilen etlerin doğru saklanması için uzmanlardan önemli uyarılar geldi. Gıda uzmanı İsa Kaya, kurban etinin buzdolabına konulmadan önce mutlaka dinlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Kurban Bayramı'nda kesilen etlerin doğru muhafaza edilmesi için uzmanlar vatandaşları uyararak önemli tavsiyelerde bulundu.

Etin Dinlendirilmesi Neden Önemli?

Kurban eti kesildikten hemen sonra buzdolabına konulmamalı ve oda sıcaklığında dinlendirilmelidir. Etin kanının akması ve doğal sürecini tamamlaması için 3-4 saat bekletilmesi gerekiyor.

Doğru Saklama Koşulları Nasıl Olmalı?

Taze et buzdolabında 0-3 derece arasında en fazla 3 gün muhafaza edilebilir. Uzun süreli saklama için -18 derecede dondurulması ve çözüldükten sonra tekrar dondurulmaması önemlidir.

Kıyma ve Sakatat Saklama Kuralları

Kıyma halindeki etler buzdolabında en fazla 2 gün saklanmalı ve tüketilmelidir. Sakatatlar çapraz bulaşmayı önlemek için mutlaka ayrı kaplarda muhafaza edilmelidir.

Çözdürme İşleminde Dikkat Edilecekler

Dondurulmuş etler oda sıcaklığında değil, buzdolabında çözdürülmelidir. Mikroorganizma riskini azaltmak için yavaş çözdürme yöntemi tercih edilmelidir.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *