İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Sağlık Kurban eti tüketiminde kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz

Kurban eti tüketiminde kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz

[Giriş Özeti]: Kurban Bayramı'nda sağlıksız et tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Prof. Dr. Cengiz Köksal, kurban etinin 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Kurban bayramı öncesi uzmanlar, taze kesilen etin en az 24 saat dinlendirilmeden tüketilmemesi konusunda vatandaşları uyarıyor.

Et Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Dinlendirilmemiş et tüketimi sindirim sistemini zorluyor. Kalp ağrısıyla karıştırılabilen kramplar ortaya çıkabiliyor.

Kalp Hastaları İçin Önemli Tavsiyeler

Kalp ve hipertansiyon hastaları günde 100 gramdan fazla et tüketmemeli. Etler mutlaka yağsız seçilmeli ve ızgara veya fırında pişirilmeli.

Doğru Pişirme Teknikleri

Kavurma gibi kızartma yöntemleri sağlıksız bulunuyor. Haşlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmeli.

Sakatat Tüketimi ve Sağlık

Karaciğer, dalak ve böbrek gibi sakatatlar yüksek kolesterol içeriyor. Kalp hastaları bu besinlerden uzak durmalı ve ilaçlarını aksatmamalı.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *