İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Sağlık Rizeli esnafın deli bal uyarısı dikkat çekiyor

Rizeli esnafın deli bal uyarısı dikkat çekiyor

Rize'de bir esnaf, deli balın tehlikeli etkilerine dikkat çekmek için ilginç bir yöntem kullandı. Bal kavanozuna yerel ağızla 'Adami uzatur' yazısı asarak tüketicileri uyardı.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Rize'de deli bal satan bir esnaf, ürünün tehlikeli etkilerine dikkat çekmek için kavanoza 'Adami uzatur' notu yazarak ilgi çekti.

Deli Balın Özellikleri ve Riskleri

Karadeniz bölgesinde orman gülünden üretilen deli bal, halüsinojenik ve toksik özellikler taşıyor. Küçük dozlarda sersemlik ve düşük tansiyon etkisi yaratırken, yüksek dozlarda ölümcül olabiliyor.

Esnafın Esprili Uyarısı

21 yıllık balcı Ali İhsan Yazıcı, deli bal kavanozuna Rize ağzıyla uyarı notu yerleştirdi. Not, 'Adami uzatur' ifadesiyle balın bayıltıcı etkisine dikkat çekiyor.

Kontrollü Tüketim Önemli

Deli bal kahvaltı için uygun olmayıp sadece ilaç olarak kullanılması gerekiyor. Özellikle tansiyon hastalarının dikkatli tüketmesi öneriliyor.

Geleneksel Kullanım Alanları

Bal, düşük tansiyon ve mide rahatsızlıkları için geleneksel tedavide kullanılıyor. Bilimsel olarak onaylanmış bir tedavi yöntemi bulunmuyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *