Erzincan Sağlıklı Hayat Merkezi Diyetisyeni Kezban Karadağ, yaz aylarında sağlıklı beslenme konusunda önemli tavsiyelerde bulunarak tuz tüketimi konusunda uyardı.
Sıvı Tüketiminin Önemi
Günlük su tüketimi 2,5-3 litre arasında olmalıdır. Sıvı alımı küçük yudumlarla ve sık aralıklarla yapılmalıdır.
Beslenme Önerileri
Kızartma ve hamur işlerinden uzak durulması gerekiyor. Salata ve meyve ağırlıklı menüler tercih edilmelidir.
Risk Grupları İçin Tavsiyeler
Şeker hastaları ara öğünleri ihmal etmemeli ve mevsimlik meyveleri tercih etmelidir. Yaşlılar tuzlu ve yağlı gıdalardan uzak durmalıdır.
Sağlıklı İçecek Seçimi
Asitli içecekler yerine ayran ve süt gibi doğal içecekler tercih edilmelidir. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar ve dondurma tüketilmelidir.