İstanbul
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Sağlık Yaz aylarında gıda zehirlenmelerinden nasıl korunmalıyız

Yaz aylarında gıda zehirlenmelerinden nasıl korunmalıyız

SANKO Üniversitesi Hastanesi uzmanları, yaz aylarında gıda zehirlenmesi vakalarına karşı uyarılarda bulundu. Besinlerin doğru saklanması ve hijyen kurallarına uyulması gerektiği vurgulandı.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte gıda zehirlenmeleri vakalarında artış yaşandığı uzmanlar tarafından belirtildi.

Gıda Zehirlenmesinin Nedenleri ve Belirtileri

Bakteriler, virüsler ve parazitler gıda zehirlenmesinin başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Kusma, ishal ve karın ağrısı gibi belirtiler gösteren zehirlenmeler risk grubundaki kişilerde ciddi sonuçlar doğurabiliyor.

Doğru Saklama Koşulları Önem Taşıyor

Et ve süt ürünleri buzdolabında +4 derecede, dondurucuda -18 derecede saklanmalıdır. Pişmiş yemekler iki saat içinde buzdolabına kaldırılmalı ve cam kaplarda muhafaza edilmelidir.

Hijyen Kurallarına Dikkat Edilmeli

Sebze ve meyveler bol suyla yıkanmalı, mümkünse sirkeli suda bekletilmelidir. Çiğ ve pişmiş gıdalar ayrı saklanmalı, farklı kesme tahtaları kullanılmalıdır.

Riskli Durumlardan Kaçınılmalı

Açıkta satılan gıdalardan uzak durulmalı, son kullanma tarihi geçmiş ürünler tüketilmemelidir. Yemekler tekrar tekrar ısıtılmamalı, artan yemekler aynı gün içinde tüketilmelidir.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *