İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Erzincan'da gıda okuryazarlığı için kapsamlı seminer düzenlendi

Erzincan'da gıda okuryazarlığı için kapsamlı seminer düzenlendi

Erzincan'da gıda güvenliği ve bilinçli tüketim konularında farkındalık oluşturmak amacıyla "Gıda Okuryazarlığı Semineri" düzenlendi. Peki seminerde hangi konular ele alındı? Kaç işletmeye denetim yapıldı? Gıda israfı için neler önerildi?

2 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Erzincan Bakırevi Başöğretmen Toplantı Salonu'nda "Gıda Okuryazarlığı Semineri" düzenlendi. Seminere Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerinden akademisyenler, meslek lisesi öğretmenleri, kooperatif temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker'in konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte, gıda güvenliği ve bilinçli tüketim konuları ele alındı.

Gıda Denetimlerinde Önemli Sonuçlar Alındı

Erzincan'da 2 bin 580 gıda ve yem işletmesinin bulunduğunu açıklayan Koçaker, yapılan denetimlerin 2 bin 400'ü aştığını belirtti. İlk 5 ayda 60 numune alındığını ve 18 işletmeye toplam 1 milyon 800 bin lira ceza kesildiğini açıkladı.

Gıda İsrafına Dikkat Çekildi

Seminerde gıda israfı ve su kullanımı konularına özel önem verildi. Gıdanı Koru kampanyasının dünya genelinde dikkat çektiğini belirten Koçaker, özellikle pandemi sürecinde gıda ve suyun öneminin arttığını vurguladı.

Tüketici Bilinci Ön Plana Çıktı

Gıda etiketlerinin doğru okunması ve bilinçli tüketim konularında bilgiler paylaşıldı. Alo Gıda 174 hattının 7/24 ücretsiz hizmet verdiği ve tüketici şikayetlerinin değerlendirildiği belirtildi.

Gıda Güvenliği Masaya Yatırıldı

İki saat süren seminerde gıda mevzuatı, gıda üretimi, depolama ve saklama koşulları hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Katılımcıların soruları yanıtlanarak, gıda güvenliği konusunda farkındalık oluşturuldu.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *