İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 3. Sayfa Kurban Bayramında ev yapımı sucuk nasıl hazırlanır

Kurban Bayramında ev yapımı sucuk nasıl hazırlanır

Eskişehir'de bir aktar, Kurban Bayramı'nda evde sucuk yapacak vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu. Baharat ve bağırsak seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Eskişehir'de Kurban Bayramı'na sayılı günler kala esnaf, evinde sucuk dolduracaklara önemli tavsiyelerde bulunarak doğru baharat seçimini anlattı.

Taze Baharat Kullanımı Önemli

Baharat karışımlarını kendileri hazırladıklarını belirten esnaf, hazır baharatların üretim tarihinin belirsiz olduğunu vurguladı. Özel karışımda kimyon, toz biber, karabiber, kişniş, yenibahar, çemen ve sarımsak tozu bulunuyor.

Bağırsak Seçimi Dikkatle Yapılmalı

Yerli bağırsak kullanımının daha sağlıklı olduğunu belirten esnaf, suni bağırsaklardan uzak durulması gerektiğini söyledi. Bağırsakların kullanım öncesi 2-3 saat sirkede bekletilmesi mikroplara karşı önlem sağlıyor.

Doğru Baharat Oranı Önemli

Bir kilo kıyma için 70-90 gram baharat kullanılması gerektiği belirtildi. Acılık oranı müşterilerin damak zevkine göre ayarlanarak özel karışımlar hazırlanıyor.

Yoğurma İşlemi Hassas Yapılmalı

Sucuk yapımında kıymanın 3-4 defa yoğrulması ve 1-2 saat dinlendirilmesi öneriliyor. Zeytinyağı ilavesinin sucuğu daha yumuşak yapacağı vurgulanıyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *