Eskişehir'de Kurban Bayramı'na sayılı günler kala esnaf, evinde sucuk dolduracaklara önemli tavsiyelerde bulunarak doğru baharat seçimini anlattı.
Taze Baharat Kullanımı Önemli
Baharat karışımlarını kendileri hazırladıklarını belirten esnaf, hazır baharatların üretim tarihinin belirsiz olduğunu vurguladı. Özel karışımda kimyon, toz biber, karabiber, kişniş, yenibahar, çemen ve sarımsak tozu bulunuyor.

Bağırsak Seçimi Dikkatle Yapılmalı
Yerli bağırsak kullanımının daha sağlıklı olduğunu belirten esnaf, suni bağırsaklardan uzak durulması gerektiğini söyledi. Bağırsakların kullanım öncesi 2-3 saat sirkede bekletilmesi mikroplara karşı önlem sağlıyor.

Doğru Baharat Oranı Önemli
Bir kilo kıyma için 70-90 gram baharat kullanılması gerektiği belirtildi. Acılık oranı müşterilerin damak zevkine göre ayarlanarak özel karışımlar hazırlanıyor.

Yoğurma İşlemi Hassas Yapılmalı
Sucuk yapımında kıymanın 3-4 defa yoğrulması ve 1-2 saat dinlendirilmesi öneriliyor. Zeytinyağı ilavesinin sucuğu daha yumuşak yapacağı vurgulanıyor.
