İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika 5n1k İçerikleri 10 dakikada hazır çıtır patates mücveri: Tarifi çok kolay

10 dakikada hazır çıtır patates mücveri: Tarifi çok kolay

Çıtır patates mücveri 10 dakikada hazır! Tavada veya fırında pişirilebilen mücverin püf noktaları ve yanında ne yenir sorusunun cevabı haberde.

2 Dakika
Okunma Süresi

10 dakikada hazırlanan çıtır patates mücveri tarifi paylaşıyoruz! Hem kahvaltı sofralarını süslemek hem de öğle çayının yanında lezzetli bir atıştırmalık olarak tercih edilebilen bu tarif, hem görüntüsü hem de lezzetiyle beğeni topluyor. Kolay hazırlanışı ile de mutfakta vakit kaybetmek istemeyenler için ideal bir seçenek.

Çıtır Patates Mücveri Tarifi

Bu tarif hem fırında hem de tavada uygulanabilir. Daha az yağlı bir tercih için fırın, daha lezzetli bir sonuç için ise tava yöntemi öneriliyor. 3-4 adet iri patates, 2 yumurta, 2-3 yemek kaşığı un, maydanoz, kekik, karabiber, pul biber, kimyon ve tuz, mücverin temel malzemelerini oluşturuyor. Kızartma için ise zeytinyağı kullanılması, daha az yağ çekmesini sağlayarak sağlıklı bir seçenek sunuyor.

Hazırlanışı

Öncelikle patatesler soyulup rendelenir ve geniş bir kapta diğer malzemelerle iyice yoğrulur. Daha sonra, kaşık ve çatal yardımıyla harçtan parçalar alınıp şekil verilir. İyice kızdırılmış yağlı tavada, her iki tarafı güzelce kızarana kadar pişirilir. Derin yağda kızartma tercih edilirse, 2 yemek kaşığı daha un eklenmesi ve varsa galeta unu kullanılması öneriliyor. Daha hafif bir mücver için ise yağlı kağıt serili tepside 180 derecede fırında pişirme yöntemi tercih edilebilir.

Yağ Çekmesini Önleme

Mücverin yağ çekmesini önlemek için zeytinyağı kullanımı ve piştikten sonra havlu kağıt üzerinde bekletilmesi öneriliyor. Sıvı yağın iyice kızmış olması da önemli bir detay.

Kabartma Tozu Kullanımı

Arzuya bağlı olarak, hamur kabartma tozu da eklenebilir. Ancak bu, mücverin kıvamını değiştirebileceği için, ilk denemede az miktarda kullanılması tavsiye edilir.

Servis Önerileri

Çıtır patates mücveri, yanında yoğurt, cacık, yeşil salata, domates, biber, soğan gibi hafif soslar ve sebzelerle servis edilebilir. Turşu ve zeytin gibi tuzlu atıştırmalıklar da tercih edilebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *