İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Gündem Hakkari'de yöresel lezzetler Ot Festivali'nde buluştu

Hakkari'de yöresel lezzetler Ot Festivali'nde buluştu

Hakkari'de 'Doğanın Kalbinde, Lezzetin İzinde' sloganıyla Yöresel Ot Festivali düzenlendi. Festivalde hangi yöresel lezzetler tanıtıldı? Kaç ürün tescillendi? Valilik nasıl bir katkı sağladı? Festivalde neler yaşandı?

2 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Hakkari'de 'Doğanın Kalbinde, Lezzetin İzinde' sloganıyla düzenlenen Yöresel Ot Festivali, şehrin gastronomi potansiyelini gözler önüne serdi. Valilik himayesinde ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen festivalde, yöreye özgü 50'den fazla şifalı ot ve 100'ü aşkın geleneksel yemek ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Festival kapsamında yöresel lezzetler sergilendi

Mesleki eğitim kurumlarının öğrencileri ve usta öğreticileri tarafından hazırlanan yöresel lezzetler, festival alanında kurulan stantlarda sergilendi. Dağlardan toplanan şifalı otlar ve geleneksel yemekler, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Hakkari'nin tescilli ürünleri tanıtıldı

Festivalde, Çukurca organik tahini, Hakkâri'nin 16 kilimi ve Yüksekova Çirek peyniri başta olmak üzere şehrin coğrafi işaretli 9 yöresel yemeği tanıtıldı. Vali Ali Çelik, yöreye ait daha birçok ürünün tescil çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Gastronomi turizmine katkı sağlanacak

Hakkari'nin zengin mutfak kültürü ve doğal güzellikleriyle turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor. Festival sayesinde şehrin gastronomik değerlerinin tanıtılması ve turizm faaliyetlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Hakkari üretim ve kültürle anılacak

Vali Çelik, Hakkari'nin sadece doğal güzellikleriyle değil, binlerce yıllık kültürü, zengin florası ve üretim potansiyeliyle de Türkiye'nin yükselen değeri haline geldiğini vurguladı. Bu dönüşümde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *