İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Gündem Tatlı Krizlerine Çare! MasterChef’ten Volovan (Vol Au Vent) Tarifiyle Fırınlar Alev Alacak!

Tatlı Krizlerine Çare! MasterChef’ten Volovan (Vol Au Vent) Tarifiyle Fırınlar Alev Alacak!

MasterChef Türkiye'nin son bölümünde, yarışmacılar mutfakta harikalar yaratarak en güzel Vol Au Vent tarifini sunmak için kıyasıya yarıştı.

2 Dakika
Okunma Süresi

Evde izleyenler ise bu muhteşem lezzeti kendi mutfaklarında denemek için kolları sıvadı. Peki, Vol Au Vent nedir ve nasıl yapılır? İşte bu özel Fransız lezzetiyle ilgili bilmeniz gereken her şey!

Vol Au Vent: Puf Böreğinde İncelik ve Lezzet Sanatı

Vol Au Vent, küçük ve içi boş bir puf böreği kutusu olarak bilinen bir Fransız mutfak harikasıdır. Bu eşsiz tat, yuvarlanmış puf böreğinden iki daire kesilerek, biri ortasında delik açılarak ve bu halkaların üst üste konulmasıyla yapılır. Fırında pişirildikten sonra, içi tatlı veya tuzlu dolgu malzemeleriyle doldurulur ve görkemli bir sunumla sofralara gelir.

Volovan Yapımının İncelikleri ve Püf Noktaları

Malzemeler:

  • 6 adet milföy hamuru
  • 10-12 adet dilimlenmiş çilek
  • 2 yemek kaşığı çilek reçeli
  • 2 yemek kaşığı krem peynir
  • Üzeri için: 1 tatlı kaşığı su ve 1 adet yumurta sarısı
  • Süslemek için: Pudra şekeri

Yapılışı:

  1. İlk olarak çilek reçeli ile krem peyniri bir kasede iyice karıştırın.
  2. Çilekleri boylamasına dilimleyin.
  3. Milföy hamurlarını alın ve kenarlarına yaklaşık yarım santimetre kalacak şekilde bir bıçak yardımıyla çerçeve şeklinde çizikler atın. İç kısmına çatalla delikler açarak kabarmasını önleyin.
  4. Hazırladığınız milföy hamurlarını fırın tepsisine dizin ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkan milföylerin orta kısımlarına çatalla bastırın, ardından krem peynirli karışımı sürün ve çilek dilimlerini yerleştirin.
  6. Yumurtayı su ile çırpın ve bir fırça yardımıyla hamurun kenarlarına sürün.
  7. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika daha pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *