İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Son Dakika Kültür Sanat Hakkari'de yöresel lezzetler için muhteşem festival başladı

Hakkari'de yöresel lezzetler için muhteşem festival başladı

Hakkari'de Türk Mutfağı Haftası kapsamında 2. Yöresel Lezzetler Festivali düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Valiliğin desteklediği festivalde hangi lezzetler tanıtıldı? Gastronomi kentin turizm markası olabilecek mi?

2 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Hakkari'de Türk Mutfağı Haftası kapsamında Cumhurbaşkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hakkari Valiliğinin destekleriyle 2. Yöresel Lezzetler Festivali düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen festivalde, kente özgü geleneksel yemekler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. İl ve ilçe halk eğitim merkezleri ile kadın kooperatiflerinin katkılarıyla organize edilen etkinlikte, Hakkari mutfağının zengin lezzet yelpazesi gözler önüne serildi.

Vali Çelik: "Gastronomi Hakkari'nin Turizm Markası Olacak"

Festivalin açılış konuşmasını yapan Vali Ali Çelik, etkinliğin Hakkari'nin gastronomi potansiyelini dünyaya tanıtmak için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Vali Çelik, kentin zengin mutfak kültürünün uluslararası platformda tanıtılması için çalışmaların süreceğini belirtti.

100'den Fazla Şifalı Ot Sofralarla Buluştu

Yöresel Otlar Festivaline de değinen Vali Çelik, Hakkari'nin doğasında yetişen 100'e yakın şifalı otun yüzlerce farklı yemekte kullanıldığını ve kent mutfağına benzersiz bir karakter kazandırdığını ifade etti.

Hakkari Mutfağı Dünyada Eşi Benzeri Yok

81 il ve 55 farklı ülkeyi gezen Vali Çelik, Hakkari mutfağının özgünlüğüne dikkat çekerek, kıristen, doğaba ve gılol gibi özel yemeklerin kentin gastronomide marka olma potansiyelini güçlendirdiğini vurguladı.

Festival Devin Çorbasıyla Taçlandı

Festival kapsamında kurulan stantlarda yöresel lezzetler sergilenirken, katılımcılara geleneksel devin çorbası ikram edildi. Etkinlik, kent mutfağının tanıtımına önemli katkı sağladı.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *